כל בלוג מסעדות שמכבד את עצמו, צריך לארח לפחות פעם אחת מאייר מקצועי. אז הבאנו את שלומי צ'רקה, מבכירי חבורת ארמדיל וקריקטוריסט בצלאלי דגול בפני עצמו (וגם אח של... לא משנה...). בתמורה קיבלנו פוסט אוכל וקריקטורה של חובב אוכל.
עוד בימיי כינוקא מנוזל בכיתה ז'4 במכינה לישיבת בנ"ע בגבעת-שמואל, ידעתי מיהו עדי ארבל השרמנטי מכיתה ז'6 והערכתיו עמוקות ממרחק סביר (הערת העורך: לא נגעתי!). ועל כן, כאשר 23 שנים אחר כך הוא הזמין אותי לסעוד עמו בסושיה החדשה "ממילא סושי בר" ברחוב הלני המלכה – ליבי החסיר 23 פעימות. לאחר החייאה קצרה הגענו עדי ואנוכי למקום.
השעה הייתה שעת ערב מוקדמת והמקום היה ריק מאדם (אל דאגה, שעה אח"כ לקוחות החלו לטפטף פנימה) בניגוד בלתי-גמור לסושיות אחרות בהם יצא לי לבקר, ב'ממילא סושי-בר', התפריט היה ארוך, עמוס וגדוש. בהמלצת עדי, החלטנו לנסות דים-סאם בטטה וירקות בתור מנת-פתיחה. אין לי הרבה ניסיון עם דים-סאם וכנראה שלא בכדי. אם להיות עדין – קסם יפני ממכר לא היה שם והמנה היתה תפלה בעיני. אבל, כאמור... אולי הבעיה בי (הערת העורך: היי, כשהמלצתי לא ידעתי שצ'רקה לא בעניין של מאודים. אפיללו קרפלך הוא לא אוהב).
בדיוק כששאלתי את עצמי "האם במקום כזה צריך להזמין רק סושי ולא שום דבר אחר?" נחתו על שולחננו קומבינציית הסושי הזוגית יחד עם הנודלס המוקפצים בתוספת סלמון ולמזלנו הם לא אכזבו. האם מדובר בקומבינציית הסושי הטעימה ביותר בה נתקלתי מעודי? כנראה שלא. אבל אפשר לתת לסושי ב'סושי ממילא' ציון 8 בנקל וזה כלל לא מעט.
גם הנודלס עם הסלמון ערבו לחכינו. השף לא התקמצן על הסלמון והנודלס הוקפצו ותובלו בדיוק במידה הנכונה. הבטן כבר החלה להתנפח אך בכל-זאת ביקשנו לבחון נקודה מעניינת נוספת בתפריט - לא צריך להיות חתול סושיות ותיק כדי לדעת שקינוח הוא עסק די טריקי כשמדובר בסוג המזון הנ"ל. ואכן מבחר הקינוחים שכלל בעיקר סוגי פונדנט לא עורר את תאבוננו. הבחירה בגלידת הטחינה היתה מוצדקת ואף מוצלחת. אני ועדי לא רואים עצמנו כמתנגדי-חלווה אך לעומת זאת גם אוהדים גדולים שלה מעולם לא היינו. למרות זאת גלידת הטחינה, שהיא בעצם סוג של חלווה משודרגת, השאירה אותנו מרוצים פלוס.
בין לבין בפרץ יצירתיות מלאכותי ברוח "התפקיד מחייב" -דפקתי דיוקן של עדי שישב מולי:
לסיכום – המזון היה טוב, השירות היה סבבה, המחירים היו יכולים להיות קצת יותר נמוכים... אז אם אתם בי-ם ובא לכם אוכל יפני כמו שישראלים אוהבים 'ממילא סושי-בר' (שלא נמצא בממילא אלא מול ממילא, אבל זה הרבה יותר מדי ממי"ם ולמדי"ם באותו משפט אז בואו נדלג) הוא אופציה לא רעה בכלל.
לאתר המסעדה.
עוד בימיי כינוקא מנוזל בכיתה ז'4 במכינה לישיבת בנ"ע בגבעת-שמואל, ידעתי מיהו עדי ארבל השרמנטי מכיתה ז'6 והערכתיו עמוקות ממרחק סביר (הערת העורך: לא נגעתי!). ועל כן, כאשר 23 שנים אחר כך הוא הזמין אותי לסעוד עמו בסושיה החדשה "ממילא סושי בר" ברחוב הלני המלכה – ליבי החסיר 23 פעימות. לאחר החייאה קצרה הגענו עדי ואנוכי למקום.
השעה הייתה שעת ערב מוקדמת והמקום היה ריק מאדם (אל דאגה, שעה אח"כ לקוחות החלו לטפטף פנימה) בניגוד בלתי-גמור לסושיות אחרות בהם יצא לי לבקר, ב'ממילא סושי-בר', התפריט היה ארוך, עמוס וגדוש. בהמלצת עדי, החלטנו לנסות דים-סאם בטטה וירקות בתור מנת-פתיחה. אין לי הרבה ניסיון עם דים-סאם וכנראה שלא בכדי. אם להיות עדין – קסם יפני ממכר לא היה שם והמנה היתה תפלה בעיני. אבל, כאמור... אולי הבעיה בי (הערת העורך: היי, כשהמלצתי לא ידעתי שצ'רקה לא בעניין של מאודים. אפיללו קרפלך הוא לא אוהב).
בדיוק כששאלתי את עצמי "האם במקום כזה צריך להזמין רק סושי ולא שום דבר אחר?" נחתו על שולחננו קומבינציית הסושי הזוגית יחד עם הנודלס המוקפצים בתוספת סלמון ולמזלנו הם לא אכזבו. האם מדובר בקומבינציית הסושי הטעימה ביותר בה נתקלתי מעודי? כנראה שלא. אבל אפשר לתת לסושי ב'סושי ממילא' ציון 8 בנקל וזה כלל לא מעט.
קומבינציה ממבט על. |
גם הנודלס עם הסלמון ערבו לחכינו. השף לא התקמצן על הסלמון והנודלס הוקפצו ותובלו בדיוק במידה הנכונה. הבטן כבר החלה להתנפח אך בכל-זאת ביקשנו לבחון נקודה מעניינת נוספת בתפריט - לא צריך להיות חתול סושיות ותיק כדי לדעת שקינוח הוא עסק די טריקי כשמדובר בסוג המזון הנ"ל. ואכן מבחר הקינוחים שכלל בעיקר סוגי פונדנט לא עורר את תאבוננו. הבחירה בגלידת הטחינה היתה מוצדקת ואף מוצלחת. אני ועדי לא רואים עצמנו כמתנגדי-חלווה אך לעומת זאת גם אוהדים גדולים שלה מעולם לא היינו. למרות זאת גלידת הטחינה, שהיא בעצם סוג של חלווה משודרגת, השאירה אותנו מרוצים פלוס.
בין לבין בפרץ יצירתיות מלאכותי ברוח "התפקיד מחייב" -דפקתי דיוקן של עדי שישב מולי:
הערת העורך: במציאות אני עם יותר שיער ופחות שפתיים. ידעתי שיהיה שווה להזמין את צ'רקה |
לסיכום – המזון היה טוב, השירות היה סבבה, המחירים היו יכולים להיות קצת יותר נמוכים... אז אם אתם בי-ם ובא לכם אוכל יפני כמו שישראלים אוהבים 'ממילא סושי-בר' (שלא נמצא בממילא אלא מול ממילא, אבל זה הרבה יותר מדי ממי"ם ולמדי"ם באותו משפט אז בואו נדלג) הוא אופציה לא רעה בכלל.
לאתר המסעדה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה