יום שני, 22 בדצמבר 2014

סאפורי

הבלוג הזה הוקם בדיוק בשביל מקרים כאלו: לפרגן למסעדות חדשות ומשובחות בירושלים. אם תרצו, זו הציונות של פוסט קיץ 2014. ועל מנת לעשות ציונות כמו שצריך, התארחה בבלוג שרה העצני כהן, יושבת ראש תנועת ההסברה 'ישראל שלי', שתסביר לכם מסעדה טובה מהי.

לאדם בחייו יש כמה חלומות. חלום אחד שלי הוא להיות בביקורת מסעדות. ובכן, בשבוע שעבר החלום התגשם בזכות עדי, ובזכות מסעדה נהדרת. התכנית שלי, לדלג על ארוחת צהריים כדי להשאיר מקום בבטן, התגלתה כהימור מעולה.

אפתח בהכרזה: כל מסעדה עם מפות משובצות מקבלת אצלי אוטומטית 10 נקודות. סמל איכות שכזה.
מתיקות אצילית. זה צמד המילים שמתאר את סאפורי, מסעדה איטלקית בלב ירושלים שמעניקה חוויית אוכל ולא רק ממלאת את הבטן. בסאפורי (באיטלקית: טעמים) העיצוב פשוט, מדויק וחמים, הצוות מיומן ונחמד והאוכל- תענוג.

העיצוב והמעדנייה שבדרך (ע"ע שמועות)
אני שונא פלצנות, הכריז משה, בעל המקום שבא לשבת איתנו בהמשך הערב. בחור מדליק, שאפתן ופשוט. מדברים על האוכל, על העסקים, על ירושלים, קצת פוליטיקה (איך אפשר בלי?) ותכניות לעתיד. האמת? מקום לא פלצני. זו כבר אמנות: ליצור מקום עם סטייל, אבל כזה שלא מתנשא עליך.

פתחנו בשלוש מנות ראשונות: ארנצ'יני, פולנטה וארטישוק.

טיפ מספר 1: אל תוותרו על המנות הראשונות.

הארנצ'יני, מנה מפתיעה של כדורי ריזוטו פריכים במילוי גבינות ועשבי תיבול, על מצע יוגורט קרמי. לא פחות טובה- מנה שנקראת 'פולנטה'. פיטריית פורטבלו עם ביצה עלומה מעל, על מצע קרם תירס. מעדן. וגם הארטישוק המטוגן שלווה במטבל פלפלים משובח עשה את העבודה (השמועות אומרות שבקרוב ניתן יהיה להגיע ולרכוש בנפרד את המטבלים ושאר ההפתעות שהמקום מציע). היתרון בביקורת מסעדות הוא שאני פתאום יכולה לטעום מנות שמעלם לא הייתי מזמינה - והפלא ופלא, לגלות שהן מעולות.

הגענו למנות העיקריות. הזמנו שתי מנות והמארחים חשבו שאנחנו צריכים לטעום עוד שתיים. הם צדקו. ריזוטו גינה- מעולה. חגיגת טעמים של דלורית, פרמז'ן ואפונה במרקם מושלם. גם פסטת "בלרינת יער" היא מנה כיפית לחובבי הפסטות ועשויה בקפידה - בלי קמצנות על החומרים ועל ההרכב. מגוון פטריות, ארטישוק וצנוברים ברוטב חמאה ושמן זית. יופי של פסטה.

איך עושה בלרינה?
בהמשך הוציאו עבורנו ניוקי ופיצה. אני מעולם לא מזמינה ניוקי או פיצה במסעדות. ניוקי ידוע אצלי כמנה שלא יורדת גם אחרי יממה ופיצה זה סתם. אז זהו, שגם בזה הפתיעו אותנו. הניוקי היה אוורירי להפליא, ניוקי תפוחי אדמה במתכון ביתי סודי, עם מגוון ירקות אנטיפסטי מוקפצים בשמן זית. מנה משגעת. הפיצה היתה "פיצה ירוקה" - בלי רסק עגבניות, עם קרם תרד וגבינות נהדרות, על בצק דק-דק. גם הפיצה ממש לא אכזבה.

הנה טיפ מספר 2: אל תוותרו על האחרונות!

למרות שכמעט לא נשאר לי מקום בבטן, קינחנו בטארט קרם פטיסייר עם גלידת ג'ינג'ר (הום-מייד!) ונגיעות פירות יער. מנה מושקעת ומהממת הכוללת שילוב מרענן של מתיקות וחמיצות, ובצק חמאה טעים טעים... הקינוח השני היה מאפה קרמל ותפוחים, גם מנה מענגת ועשויה היטב - לאכול חם חם.

טארט וסורבה - הום מייד מלמעלה עד למטה
אז מה היה לנו? ת'כלס היה וואו: בעל בית מהמם, אוכל נפלא ועיצוב כייפי. חוויית אוכל, כבר אמרתי?

לדף הפייסבוק של סאפורי
מסעדה איטלקית ומעדניה
רח' קרן היסוד 38 ירושלים
טלפון : 02-5617638
כשרות: רבנות ירושלים

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה