יום שבת, 2 בפברואר 2019

לה-רג'נס

גליה גוטרייך היא אחות בכירה במחלקה פנימית ג' בבית החולים הדסה עין כרם. גליה גם חושבת שהיא גלגול של סינדרלה. על מנת לבדוק את התאוריה, הובאה אחר כבוד הנסיכה בפוטנציאל למסעדה היוקרתית במלון המלכותי של ירושלים, הלא היא מסעדת לה-רג'נס שבמלון המלך דוד.

הסתיימה לה עוד משמרת לילה מאתגרת במחלקה פנימית. סינדרלה חוזרת לביתה בשארית כוחותיה, פושטת את מדי הלבן-סינדרלה שלה, ונרדמת בלי משים על מיטתה לעוד יום-לילה שכזה. כי ככה זה סינדרלות, עייפות מעמל יומן... לאחר מספר שעות מתעוררת סינדרלה בבהלה ומגלה שהחושך בחדרה הוא גם חושך בחוץ, ושהיא התעוררה באישון ערב לעוד בוקר מופלא מבחינתה.

מרתיחה סינדרלה את המים לקפה של בוקר, ומהרהרת מתי כבר יגיע הנסיך שירצה לאכול איתה ארוחת בוקר ב-20:00 בערב. כי נסיכים, כידוע, חיים במדיום אחר, מקובע ומסודר יותר, ואינם מסתובבים בינינו הסינדרלות העייפות... מיד עולה בראשה של סינדרלה דמותו של עדי ארבל, אושיה קולינרית ירושלמית מהשורה הראשונה. שמעה עליו פעם בפייסבוק, רשומה כאחת מ-3000 ומשהו חבריו. אולי הוא יאות לאתגר הלא פשוט.

ולא תלאה אתכם סינדרלה בפרטי הסיפור הלא רלוונטיים, רק תציין שכשעתיים לאחר מכן מצאה את עצמה במיטב מחלצותיה בפתחה של מסעדת לה-רג'נס אשר במלון המלך דוד (aka קינג דיוויד). הדבר היה כה סוריאליסטי מבחינתה, שכן רק חיפשה פרטנר לארוחת בוקר מאוחרת, ומצאה את עצמה בלב ליבה של טירת נסיכים אמיתית.

בוקר טוב סינדרלה!

בפתחה של המסעדה הופיע כמקובל תפריט. לאחר שהבינה סינדרלה כי המלל אינו כולל ולו אות אשורית אחת, התחילה להרגיש את הקסם. ושלא כמו בסיפורי סינדרלה רגילים, לא היה צורך בהסתבכויות מיותרות כמו השמטת הנעל וחיפושים נרחבים אחריה בממלכה. הכול פשוט קרה מעצמו, ובו במקום הרגישה שהופכת לנסיכה אמיתית.

מיד בכניסתם למקום, הושבו הנסיך והנסיכה בשולחן הלובש מפה לבנה, בדומה לשאר שולחנות המסעדה. בנוסף, השולחן היה הצמוד למרפסת רחבת ידיים הצופה לבריכת המלון ולחומות העיר העתיקה. אילולא גשם הזלעפות שהתחולל בחוץ, הייתה דוחפת סינדרלה-נסיכה את דלתות המרפסת ושותה את אוויר הפסגות בצימאון, והנסיך בוודאי היה קצת מובך, אך בסוף אולי מבין שככה זה סינדרלות בדימוס, מתקשות לשמור על איפוק... ואם כבר באיפוק עסקינן, מיותר לציין שנרשם איפוק ספרטני גם בגזרת הצילומים, והסמרטפון נשלף כמעט אך ורק לצורך ביצועי סלפי שהיו מחויבי המציאות.

סלפי מחויב המציאות

לאחר שהובאו לנסיך ולנסיכה תפריטים הכתובים באותיות עבריות, חשבו שיוכלו לקבל החלטה מושכלת מה ברצונם לאכול. רק שלאחר עיון מעמיק בתפריט, הגיעה גם ההבנה שזה בסדר שלא להבין הכול (בטח ובטח בעולם אריסטוקרטי של נסיכים), וההבנה הכללית תספיק. לשולחן הוזמנה מנה ראשונה של טרין ואסקלופ פרלינה, שזה בשפת סינדרלות כבד אווז עליו יושב עיגול של מאפה שומשומי דקיק ומעליו ריבועי כבד טחון עם קוביות ג'לי-יין. בנוסף הוזמנו גם שקדי עגל מושחמים, קנולוני תפו"א, ופורצ'יני כרוב לבן, שהכיל חתיכות של שקדי עגל רכים לצד פירה עם טעם מיוחד, וכרוב ממולא בפטריות.  בטרם הוזרמו המנות הראשונות, הובאו לשולחן לחמים במגוון סוגים וממרחים שונים של כבד קצוץ, שום, עגבניות, ומלח בטעמים (זה סטרט-אפ!), רק כדי שהלוע יתחיל לזוז לפני שהאוכל האמיתי ירטיב את הפה.

סינדרלה ההלומה, שמימיה לא טעמה עושר קולינרי שכזה, לגמה שלוק של מים מהכוס שלצידה, ולאחר שהתרוקנה שמה לב כי המלצר האדיב אורב לה מאחור רק כדי למלא אותה מחדש בבחינת "בור סוד שאינו מאבד טיפה". והנסיך והנסיכה היו עד כה מרוצים, שבעים באופן חלקי, ומצפים לבאות.

תמונה מקצועית לשם שינוי, של מנה שכבר תגיע

לאחר שפונו המנות הראשונות, ובטרם הגעת המנה העיקרית לשולחן, החליט המלצר לעדכן את צמד החמד כי בעולם המסעדות הקינג-דווידי, אין אפשרות להתקדם למנה הבאה מבלי לרענן את הפה בין המנות. וסינדרלה, שדווקא חשה די רעננה, צחקקה בליבה (בבחינת "ותצחק סינדרלה בקרבה") אך כמובן שהנהנה בתקיפות, שלא יעלה על הדעת דבר שכזה, להתקדם הלאה ללא רענון פה מינימלי ובסיסי. וכך, כשהגיע סורבה עשבי התיבול לשולחן, היא כבר הייתה מוכנה לקראתו, מבינה את מטרתו, עוצמת את עיניה וחיה את הרעננות. והנסיך שסתם אכל לו עוד סורבה רגיל של נסיכים, ספק אם טעם את טעם הרעננות כפי שטעמה אותו היא.

בהגיע תורן של המנות העיקריות, רצתה סינדרלה לחזור מעט לשורשים ולחוש תחושת שייכות עממית. אמרה סינדרלה לנסיך ביראת קודש: "אם נא מצאתי חן בעיני הנסיך ואם על הנסיך טוב, תינתן לי נפשי בשאלתי להזמנת מנה שאינה בשרית (רחמנא לצלן)". ומאחר והיה לה כבר ניסיון שכנוע מניפולטיבי לא רע אחרי 7 שנות ניסיון בפנימית, הנסיך נאות מיידית להבעת פניה הנוגה. היה נראה כי הנסיך מצידו כבר גמר בדעתו מראש להזמין צלעות טלה, ואילו הנסיכה התבייתה בשמחה על ריזוטו העדשים.

המלצר התקרב, עמוס צלחות. מניח את הצלחות החמות על השולחן ומזהיר על חומן. מסביב לצלעות הטלה נחו להם בצלי שאלוט מלאים בממרח פטרוזיליה ירוק, כל אחד נראה ממוקם בדיוק במקומו הייעודי. בתחתית היו מפוזרים עלי ירק מבושלים ומעט רוטב שנתנו את התחושה שהצלעות שטות על חלוקי נחל. בצידי הצלחת עוצב לו פס מושלם של פירה שום. ריזוטו העדשים היה אומנם לא בשרי, אך לא אכזב כלל, והיה מעוטר בעלים ירוקים, מלווים בקולורבי בצלייה ארוכה ובסוג של גרעינים שנדמו ל- לא נעים להגיד- תולעים. זוג המנות היה מעוצב למופת, וטעים כמו שקוראים רק באגדות, ונסיך ולנסיכה נותר רק לנגוס בחלום בהנאה.

לא תולעים, כן חלום

בסיום הערב, שבעים ומרוצים, התפנו השניים לחשוב האם קיבת הקינוחים עדיין ריקה, או שמא חלק מהשפע כבר זלג אל הקיבה המקבילה. אך מאחר ופרט מדעי חשוב ומוכח באנטומיה-פיזיולוגיה של הקיבה הנוספת הוא 'לעולם לא מתמלאת', התייעצו עם המלצרית האדיבה נושאת תג שם יוקרתי עליו חרוטות אותיות LILACH מהי מנת הדגל המקומית (אגב, כשנשאלה לשמה טענה שהתיירים לא ממש מבינים מה זה השם הישראלי המוזר הזה- לילצ'). הוחלט כי קינוח העונה לשם קרם שוקולד הכולל קריספ קקאו ושמן זית, קציפה אגוזית וגרניטה שוקולד הוא הזוכה הגדול לסיום הערב. וכך, בצירוף עם עוד מספר מתוקים על חשבון הבית שהצטרפו לחגיגה (מרמלדת קלמנטינה, פרלין שוקולד ממולא בשמן זית ועוגיית צדף) אפילו קיבת המתוקים ידעה שובע כמותו לא נרשם מזמן.

מנת הדגל של הקינוחים

לקראת חצות הלילה הגיעה סינדרלה לביתה, פשטה את מחלצותיה ועברה לפיג'מה המיקימאוסית המפנקת שלה. בליבה היא ידעה: יכול להיות שמחר שוב תקום סינדרלה, אבל לפחות הלילה היא הולכת לישון כמו הנסיכה על העדשה...


לאתר המסעדה

יום ראשון, 20 בינואר 2019

קפה שלווה

אין זמן טוב יותר לבקר בקפה שלווה מאשר הזמן בו להקת שלווה מספרת למדינת ישראל (ובקרוב לעולם כולו) את סיפורו של מרכז שלווה. ואין טובה יותר מאשר ענבל פרוינד, סמנכ"לית אסטרטגיה ביוזמה לאומית 2020, כדי לספר לכם על הקפה החברתי המשובח שפועל במרכז.

וואו להקת שלווה, נשמות, כפרה עליכם, הלוואי ותגיעו לייצג אותנו באירוויזיון. שיראו מה יש פה, בארץ שלנו. כמה יופי צומח מתוך גבולות שהגוף מציב.

בקפה שלווה שהוקם ב-2017 בבניין שלווה החדש, עובדים 3 חבר'ה בעלי מוגבלויות. הם לומדים על אמנות המטבח, הם מקבלים שכר. הם גאים בעבודתם ומועצמים ממנה. שילוב בעלי לקויות ונוער בסיכון כעובדים במסעדות קורה בכמה מקומות בישראל. דוגמאות בולטות הן קפה רינגלבלום בבאר שבע, 'חרוצים' בתלפיות שמופעל על ידי עמותת שק"ל, קפה שרגא במרכז ירושלים שם מופעל פרויקט 'נערי שרגא' ו'מאפיית קוקיות' לנוער בסיכון הפועלת מטעם עיריית תל-אביב. גם הארגז של הירקות האורגניים שאני מקבלת פעם בשבועיים הביתה, נקטף על ידי חניכי חוות קיימא בבית זית הפועלת באותו מודל. לא פשוט גם לנהל עסק של אוכל איכותי וגם לטפל ולהכשיר חבר'ה בעלי מוגבלויות או בסיכון. זו אמנות שהלוואי ותהפוך לנורמה. מורידה את הכובע בפני השף.

קיר הזוגות שהכירו בשלווה. מקום שתוכו רצוף אהבה.

המסעדה בבעלות אנשי קפה איתמר המיתולוגי. התפריט דומה לתפריט הקפה בבית זית, שגם בבעלותם, אבל הותאם למסגרת החדשה. אוכל ברמה גבוהה, יצירתי, כיפי, נגיש.

אל השולחן התחילו להגיע המטעמים. ראשונה הגיעה מנת ה-PPP שזה פולנטה (P), פטריות (P) ופרמזן (P) המוגשים עם תרד ועגבניות שרי צלויות (44 ש"ח). אחריה הוגשו הציזיקי (16ש"ח), טורטליני טרטופו (58 ש"ח) - שזה אומר מילוי פטריות בפנים ורוטב קרם שמנת כמהין שעטף את הכיסונים מבחוץ, וגולת הכותרת ללא ספק - ברוסקטה ניסואז (54 ש"ח). לקינוח לקחנו שתי עוגיות בראוניז במילוי מתוק באמצע מלווה ברוטב פירות יער.  בתפריט קראו לזה קסטה מסקרפונה.


טורטליני טרטופו - מנה יפה מבפנים ומבחוץ

לפני שנגיע לברוסקטה, כמה מלים מהירות על המנות האחרות כי צריך. הפולנטה, רכה ונימוחה, אחלה מנה לאוהבים דייסות בטעמים. הציזיקי היה מקסים ומפתיע מבחינת המראה והטעם כשהתגלו בו חתיכות של פלפל אדום חריף. הטורטליני מעדן לאוהבי הפטריות. הקינוח היה עמוס סוכר בצורה לא חוקית.

הגענו לברוסקטה ניסואז. שכבות של שלמות ערוכות זו על זו. יוצרות קונפליקט פנימי עצום. האם לחסל את זה כמו סושי במכה שמכילה את כל הטעמים או לעבור על כל שכבה לאט לאט כדי ליהנות מכל רכיב. הבעיה נפתרה כשעדי הסב את הראש לרגע וניכסתי לעצמי את שתי הברוסקטות.

הקסם הזה בנוי מברוסקטה חמימה ופריכה מרוחה באיולי קיסר שעליה נעשה ניסוי הנדסי אמיץ לבנות שכבות של שעועית ירוקה, עגבניות שרי, זיתי קלמטה ובצל סגול. זה איכשהו מחזיק מעמד באלגנטיות על הברוסקטה ואז מניחים ממעל פיסות של טונה טרייה, צרובה מדיום-רייר. מעל כל השמחה השברירית הזאת, מונחות להן ביצי עין מחומר הגלם הכי נפוץ בסביבה - שליו.

גולת הכותרת ורק לעדי לא נשאר

השילוב בין החם לקר, בין הנוזלי לפריך, בין התבלינים על השכבות השונות, בין הארעיות של המגדל הנוטה להתמוטט הזה והטעם האדיר שתופס מקום חזק בפה, הוא שמח כמו להעלות על במה שתי בנות עם לקויות ראיה קשות וקול מטריף, שני חבר'ה עם תסמונת דאון על התופים ועוד כמה חבר'ה נוספים שמגדילים את ההרמוניה. יופי צרוף. לא יודעת מה יקרה קודם כשהם יזכו באירוויזיון - נכיר אותם אחד אחד או שנתענג על הביחד שלהם יותר?


לאתר של קפה שלווה

יום שלישי, 1 בינואר 2019

באבא ג'ון

איריס כהניאן היא צלמת ועורכת סרטים מוכשרת, מרצה לצילום וניהול רשתות חברתיות במכללת ספיר והכי חשוב: פרסיה. לכן, איך ששמענו על פתיחתה של באבא ג'ון, המסעדה הפרסית החדשה (והראשונה?) בירושלים, שמנו פעמנו לבדוק איך אומרים הכצעקתה בפרסית. התוצאות לפניכם!

מאז שאני זוכרת את עצמי, אמא שלי מחזיקה אוכל בידיים, רודפת אחרינו הילדים ומפטמת אותנו בתבשילים שלה. מאז שאני זוכרת את עצמי, אמא עומדת במטבח, אמא דוחפת אוכל בכוח לצלחות של האורחים. מאז שאני זוכרת את עצמי אמא זה אוכל. אמא, כבת לטבחית פרסית, ניחנה בכישרון אלוהי להפוך את האכילה לחוויה שאין כמוה בעולם כולו. את כל האהבה שלה היא שמה בפנים ונותנת לכולם לטעום. ככה היא מפזרת שלום בעולם, שמה את הלב שלה בצלחות של אנשים.

קודם כל: מתיישבים

תבינו. זו לא הפעם הראשונה שאני נתקלת במסעדה פרסית. בתור אחת שסוחבת את הפרס שלה על הגב לכל מקום, אני מטרה נוחה למקומות כאלה. מיד מגיעה וזוללת, מיד מתאכזבת גם. כי בכל זאת, אין כמו האוכל של אמא, באמת שאין, אובייקטיבית. אפילו למסעדת יוקרה מפורסמת בלוס אנג׳לס הלכתי. גם הם, ממש לא כמו אמא. אפילו רחוקים ממנה.

״פתחו את ׳בַּאבַּא ג׳וּן׳״, עדי עדכן לא מזמן ואני נעניתי לאתגר בחיוב. רגע לפני שאני נכנסת למקום אני מסמסת לו ״זה רעיון גרוע לבחור בי, אני משווה הכל לאמא״. ״את הורסת מסיבות״ עדי ענה.

התיישבנו. התפריט עשיר, השמות מוכרים, וקשה לי לבחור. סירים גדולים הדיפו ריחות מפתים, אבל עדיין, באמת שלא ציפיתי להרבה. בכל זאת, נחלתי כמה אכזבות. התייעצות קצרה ואנחנו הולכים על המנות הבאות: גוֹרְמֶה סַבְּזִי (שאצלנו זה ״רורמה סבזי״, מן תבשיל ירק עם בשר ולימון פרסי), חוֹרֵשְטֶה בֵּה (תבשיל בשר וחבושים), גוֹנְדִי (לא צריכה להסביר נכון?), וכמובן אורז – הלכנו על הלבן ועל הירוק, מה קוראים אותו ״פּוֹלוֹ שִיוִויט בַּרֵלִי״.

פוטו-רצח של תבשילי בשר

חיכינו למנות. מאחורינו המשפחה המארחת יושבת ואוכלת בהרכב רחב: הסבתא, האמא, הדודה, הנכדים, האבא והגיס התרוצצו בין המשפחה לבין הקופה ועבודת המלצרוּת. קולות שיחה בפרסית קולחת נשמעים מאחורינו ומעידים כי המארחים קשורים גם הם בעבותות אל הארץ שהשאירו מאחור.

האמת שלא לקח הרבה זמן לחסל את העסק, הכל הגיע יחד ואנחנו הרבצנו עבודה. חלקנו את האורז הירוק, הלבן, את הרורמה סבזי והחבושים. הכל עורבב בחדווה בצלחת בתנועות ריקוד קטנות. פעם ראשונה שהאוכל דומה קצת לאוכל של אמא. פעם ראשונה שגונדי נראה כמו גונדי ולא כמו איזו פרשנות מעניינת שלו. זה, לכשעצמו בישר טובות.

עתידות: בקרוב תדעו מה משמעות השם באבא ג'ון

זוכרים את האהבה של אמא מפוזרת באוכל? זוכרים שהיא מפיצה ככה שלום בעולם? אז גם כאן. עכשיו תקשיבו, למסעדה אמנם קוראים באבא ג׳ון (שבתרגום חופשי זה ״אבא נשמה״, תקבילו את זה לאבא-חיים-שלי-בלב), אבל תחקיר קטן הסגיר את האמא. המַאמַאן ג׳וּן היא זו שאחראית על מנות האהבה הקטנות שהיו לנו בצלחת. ונכון שזה בכלל לא דומה למנות האהבה האלוהיות של האמא ג׳ון שלי, אבל זה הזכיר בקצת. איכשהו, דרך מינון נכון של תבלינים, ערבוב וזמן הבישול, איכשהו האמא ג׳ון ההיא הצליחה לגרום לי קצת להרגיש בבית.

אז הזמנו עוד, לקחנו קבב פרסי, וגם הוא קצת היה דומה למה שאמא. וכאילו הבטן לא שבעה מספיק וכאילו החך לא ידע די, הזמנו גם קינוח. ותה. כי איזו מן פרסיה לא שותה תה אם מציעים לה. ובין לבין המוזיקה מתנגנת, כזו שמגיעה מהארץ הנכונה וצובעת את הכל בצבע הנכון.

קבב וכמה צבעים נכונים

אם תרצו לבחור מבין כל השלל שהזמנו, לכו על הגוֹרְמֶה סַבְּזִי ועל החוֹרֵשְטֶה בֵּה. ואורז, כי חייב, הוא הבסיס להכל. וקחו גם תה, רק בשביל הסוכריה הפרסית שמלווה אותו. היא אותנטית ״באבא ג׳ון״, היא מצליחה להעביר את הטעמים הנכונים, את הקולות, את החום והבית. כך שגם אם באתם מבית לא פרסי בתכלית תוכלו להרגיש בזה. הכל שם בבאבא ג׳ון נמצא בפרטים הקטנים - במוזיקה, בסירים הגדולים, בחיתוך, בזעפרן שצובע את הקינוח ואולי בעיקר בבני המשפחה שמנהלים את המקום במאמץ משותף, כולם לוקחים חלק, אפילו הבת שחזרה הרגע מהבסיס.

ולקינוח: הקינוחים

היא ניצבת לה בשקט, אי שם ברחוב יפו 220 (ממש ליד התחנה המרכזית), מכילה בתוכה לא מעט סועדים מסתבר. עשו לעצמכם טובה וקפצו לשם, תזמינו מה שתזמינו, אבל תשהו בה. דברו קצת עם המארחים שלכם, הם יודעים לפזר אהבה בצלחות.


לדף הפייסבוק של באבא ג'ון


יום שבת, 22 בדצמבר 2018

Tommy's בית הכוון

נדב בן-דהן הוא סטודנט לתואר ראשון במזרח-תיכון ואסלאם במרכז האקדמי שלם. אבל מה שיותר חשוב הוא שנדב עובד איתי בפורום לחברה האזרחית כרכז פרויקטים. אחרי שיצא לנו לא מעט לאכול ארוחות צהריים במשלוחים, החלטנו ללכת לאכול צהריים במסעדת Tommy's שאת האוכל שלה אנו מכירים ואוהבים.  

אפתח בגילוי נאות: אמנם יש לבלוג את חוק החד-פעמיות שלו, אבל זו לא הפעם הראשונה שעדי מזמין אותי לכתוב בו. ההזמנה הראשונה הייתה לסטקייה לא מוצלחת במיוחד, ששמה שמור במערכת. האוכל היה סביר אבל השירות מאכזב מאוד. אם אי אפשר לכתוב מילה טובה, עדי אמר, אז לא כותבים בכלל.

בכדי לכפר על התקרית המצערת בסטקייה הוזמנתי לביקור שני בבלוג. הובטחה מסעדה בשרית. בסופו של דבר התקבלה ההחלטה – הולכים למסעדת Tommy’s (ומעתה: טומי'ס) בבית הכוון, שבקצה מתחם התחנה הראשונה.

ישיבת עבודה. לפחות במובן זה שאנחנו הולכים לתת פה עבודה...

עדי ואני עובדים יחד בשנה האחרונה בפורום לחברה האזרחית, ואת טומי'ס שנינו מכירים מהזמנות אקראיות דרך הסיבוס ששולח לנו את האוכל היישר למשרדי קהלת. הרול המעורב מצוין וזכה להזמנות חוזרות, גם כריך הפרגית שלהם טוב מאוד. הפעם הוחלט שנצא לשטח ונפגוש את טומי'ס פנים אל פנים.

קבענו לתחילת דצמבר, יום חמישי בצהריים. באותו יום ירד מבול על ירושלים. הגעתי לחניון הכחול-לבן של מתחם התחנה חמש דקות מוקדם יותר וחיכיתי באוטו בתקווה שהגשם יירגע קצת וייצא להפסקה. הוא החליט שיש לו תכניות אחרות להפסקות. התכסיתי במעיל, יצאתי מהאוטו ורצתי למסעדה. עדי הגיע מיד אחרי חמוש במטרייה.

תפסנו לנו שולחן פינתי ותוך כמה דקות הגיע אלינו גיא, אחד ממנהלי המסעדה, שהמליץ לנו על שתי מנות המבורגר חדשות: ASADO BURGER ו-CRISPY BURGER. זרמנו איתו. למנות פתיחה גיא המליץ על הצ'יקן פופרס ועל סלט טומי'ס – סלט הבית, גם כאן לא הבענו התנגדות.

אסאדו בורגר, מבט על

כל המנות הגיעו אלינו יחד בארבעה מגשים גדושים, פלוס חלת בצל, צ'יפס רגיל, צ'יפס בטטה ומלא רטבים. האסאדו בורגר הגיע בלחמנייה עם קרם חרדל, פלפלים קלויים, חסה ובצל סגול, ועליהם מונחת פירמידה של המבורגר, אסאדו וקישוא מבושל בבלסמי. אל מולו עמד הקריספי בורגר – לחמנייה מרוחה באיולי שום, חסה ועגבנייה ובפירמידה שלה: המבורגר, ביצת עין, ראגו פטריות ושבבי קריספי בטטה.

החלטנו שמתחלקים, ורגע לפני שהתחלנו לאכול את שתי המפלצות האלה עדי אמר לי פתאום שהוא בכלל לא עף על המבורגרים ולא מבין מה ההתלהבות מהם. אני מצליח להבין, שני ההמבורגרים היו מעולים. השילוב של האסאדו-המבורגר-קישואים הוא גאוני ומרטיב את הלחמנייה במידה מדויקת – כזו שתספוג מספיק רוטב בשביל הטעם אבל לא יותר מדי עד שתיקרע. באמצע הדרך החלפתי עם עדי לקריספי בורגר, ולקראת החצי-לחמנייה השני עלו בי חששות מהשילוב של ביצת העין וההמבורגר. תמיד התלבטתי אם להזמין לנסות אבל אף פעם לא יצא, מי חשב על השילוב המוזר הזה?! מסתבר שזה לא רע בכלל. וביחד עם הפטריות והקריספי בטטה זה אפילו טעים מאוד!

חוץ מזה, בגזרת המנות הראשונות, הצ'יקן פופרס, שזה נגיסי חזה עוף בטמפורה עם רוטב באפלו, זכתה במקום הראשון, מנה טעימה ומעולה כנשנוש עד העיקרית (או במקביל אליה). הסלט טומי'ס, על אף היותו סלט במסעדה בשרית, בא לנו טוב: עלי בייבי, חסה ובצל סגול עם שבבי צ'יפס בטטה, פקאן מסוכר ואגסים. גם חלת הבצל הייתה מצוינת. קרענו ממנה טבעת-טבעת ויחד איתה סיימנו את הארוחה. לקינוח כבר לא נותר לנו מקום...

הפתעות נהדרות גם בגזרת המסביב: צ'יקן פופרס וסלט טומי'ס משובחים ביותר

הגשם הפסיק רק כמה דקות לפני שיצאנו מטומי'ס ותוך כדי הליכה לאוטו נזכרתי פתאום שבגלל שיצאתי במהירות מהאוטו שכחתי לשים פנגו! עם כעס עצמי וחשש בלב הלכתי אל קדמת האוטו לאסוף את הדו"ח הרטוב, השמשה הייתה ריקה. הגשם ידע מתי לצאת להפסקה.


לאתר המסעדה
לדף הפייסבוק של המסעדה



יום שבת, 8 בדצמבר 2018

פלורה

אי שם לפני עשור, ייסד איתן פרי עם עוד 500 אוהדים את הפועל קטמון ירושלים. הקבוצה החלה את דרכה בליגה ג', והיום היא נמצאת בסכנת עלייה ממשית לליגת העל. עד שייפתחו השמפניות, בחרנו להסתפק בחגיגה קטנה ואחרי הרצאה מאלפת של אוריאל דסקל על כדורגל, בחרנו לקנח בארוחת ערב בפיצריה פלורה, המשובחת והכשרה-ללא-תעודה.

אהלן עדי היקר,

שמחתי מאוד על ההזדמנות לאכול איתך ארוחת ערב בפיצה פלורה מתחת לשוק מחנה יהודה לפני כמה שבועות.

באופן כללי אני רוצה לספר לך שהידידות בינינו משמחת אותי. אנחנו אנשים די שונים, מרקעים אחרים לגמרי, לא נפגשים הרבה, חיים חיים די שונים בעיר הרב גונית והלא בלתי סובלנית שלנו. אני מתאר לעצמי שמתוך עשרה נושאים שנתווכח עליהם, נגיע להסכמה על אחד וגם זה אחרי שפשוט נתעייף. ועדיין אני שמח על ההזדמנויות להיפגש. זה תמיד צ'אנס טוב לאתגר את המחשבה, את התפיסות, לבדוק במה אני עדיין מאמין מתחת לסיסמאות אותן כולנו מדקלמים בצורה כל כך רהוטה. איפה יש אמת, ואיפה יש רגש, ואיפה יש ערכים מוחלטים, ומתי הם כולם מתערבבים ויוצא תפל או מתי הם משתלבים ויוצרים גשר נאה שאפשר לפסוע עליו יחד לעבר השקיעה.

לא הצלחנו לצלם את הפיצה כשהייתה שלמה, עמכם הסליחה

בגלל זה גם שמחתי ללכת איתך לאכול בפלורה. גם כי המטבח האיטלקי הוא בדרך מקום שיש בו נחמה ומפגש וחיוך, וגם כי במקרה הפרטי של ירושלים, ובטח סביב שאלות של מה כדאי לאכול ואיפה, המסעדה הצעירה הזאת (אפילו לא בת ארבע עדיין וכבר יש לה בת ברחוב עזה) היא פשוט מקום שמשאיר את הוויכוחים בחוץ.

יכול להיות שזה בגלל שהתחלנו עם הקוקטיילים שהם רוקחים שמה, ג'ין עם בזיליקום, קר וחמוץ ומר וטיפה מתוק, שאחרי שני שלוקים ממנו אתה באופן טבעי מוריד את החגורה עם האקדחים, מניח אותה על הבר ומתרווח אחורה על הכסא בחיוך, ואפרול שפריץ, כתום כמו הזקן של ר' יודה גליק, המתבדר ברוח כשהוא נוסע ברחובות של רומא עם הפיאט הפתוחה שלו וצוחק בקול עם העוברים והשבים.

לא הצלחנו להשיג תמונה של החגורה עם האקדחים, עמכם הסליחה

יכול להיות שזה בגלל הפיצה שקיבלנו ישר אחר כך – פיצה פלורה לוהטת מבצק שהבחור החמוד שעמד מולנו פתח ולש וסובב והעיף באוויר, ואז מרח עליו בנדיבות את רוטב העגבניות שלהם ואחרי שני סבבים של אפייה הוציא והניח עליה עוד כמה גירודים מהגבינה וגם עלי רוקט והגיש לנו מיד.

אולי זה בגלל הפנכה עם חתיכות הפלפלים החריפים השוחים בשמן זית והכפית שאיתה אפשר להזליף אותם על הפיצה. אם אני זוכר נכון אתה אהבת את הטריק הזה. איך שהחריף הקר שלהם מתערבב עם הבצק והגבינה ועגבניות, ואתה נוגס ומסתכל וצוחק וקצת מאושר וקצת נבוך ממה שקורה לך ככה בפרהסיה הירושלמית ומול כולם. זה מותר האושר הזה, קצר המועד והארצי והמיידי הזה?

לא הצלחנו שלא להזמין סלט, למרות שזו פיצריה, עמכם הסליחה

הזמנו גם סלט פנצנלה וגם פסטה שהם עושים שם ביד. הסלט מורכב מירקות בחתיכות גדולות. עגבניה בע'ין. ומלפפון במ'ם. ובצל. יש בו בצל. וזיתים. וגבינת מוצרלה, ולחם, חתיכות של לחם שיצא מהתנור. שאמור להיות ישן אבל בעצם הוא חדש וזאת גם קצת אלגוריה לעיר הזאת שבה הכל מגיע בביסים גדולים אבל אם אתה מוכן לחכות קצת אז הוא יתרכך והטעמים יתערבבו. 

זה גם היה כיף. ואת הפסטה שגם אותה הם עושים במקום שזה לבד כבר שחמט, אז היא עם אטריות רחבות והרוטב שלה הוא מהלך עדין של שמן זית וקישואים ועלי תרד וגבינת פטה בחתיכה גדולה והיא חמוצה ומרעננת וחמה ונהדרת. אני זוכר שהסתכלנו אחד על השני ולמרות המרחק והיומיום והבחירות בירושלים שהיו אז בשיאן היה שמה איזה רגע גם של אמת וגם של שמחה.

לא הצלחנו שלא להזמין פסטה וכו'

ומשמה כבר היינו מוכנים להישפך לרחוב הקר ולחזור לחיים האלה שקר בהם ולעיר הזאת שהקור שלה קר באופן אישי ישר לתוך העצמות שלך, אבל לפני שיצאנו הם עוד הציעו לנו את הטראפלס הקטנים שלהם שהם מכינים בעצמם, ככה על החשבון, שהטעם שיישאר כשיוצאים שוב להתמודד עם החיים עצמם הוא עמוק ושוקולדי ומתוק מריר.

ואז עמדנו שם בחוץ חצי המומים, וכמו אנשים שממהרים לקום בזמן הכתוביות של הסרט כדי לא להישאר עוד רגע במחוזות הדמיון חזרנו מיד להתווכח ליד פנס הרחוב על איזה עניין פעוט של חיים ומוות וזהות ושיטה ודרך ומשמעות ועסקנות וכל שאר הדברים האלה שמרכיבים את החיים עצמם אבל הן הכל חוץ מאיך שצריכים להיראות החיים עצמם, כי החיים עצמם צריכים להראות כמו ארוחת ערב עם חברים בפלורה. שמחים וקלים ומפתיעים ונעימים, שניגשים אליהם מתוך יראה ומתייחסים אליהם ברצינות ועושים אותם כמו שצריך, ולא מפסיקים לחייך בדרך, וכל הזמן זה נראה כמו ריקוד.

שלך,
איתן


לדף הפייסבוק של פלורה

יום ראשון, 18 בנובמבר 2018

רחל בשדרה

אביטל שטיין היא מנהלת פורום המנכליסטיות ובעלת עסק למיתוג וסטוריטלינג. כל דבר שהיא נוגעת בו, נוצץ ומגיע ללב של האנשים. שזה, בדיוק מה שיודעת לעשות רחל בן אלול, רק עם אוכל. החיבור בין השתיים קרה כבר מזמן, ועכשיו הוא גם מגיע למאכלי י-ם.

דברים טובים באים בין שתי פרוסות לחם

בנוסף על היותי ירושלמית מלידה, אני גם עצמאית שעובדת לא מעט בחוץ. הטייטל הנכבד היה אמור להוביל אותי ממזמן לבית קפה / מסעדה / בר הירושלמי אליו אני נכנסת כאילו זה הבית שלי, עושה ככה עם היד והברמן יודע מה אני שותה. היו לי כמה מערכות יחסים בעלות פוטנציאל לאורך השנים עם הקפליקס. וקדוש. והבוטקה של המיצים. אבל הביתאוכל הזה שרציתי לקרוא לו ׳המקום שלי׳... אותו לא מצאתי.

עד שיום אחד, עברתי במקרה בשדרה הקסומה של בן מיימון, ופתאום מתוך הבוטקה שחוצה את השדרה לשניים מבלי שקודם שמתי לב אליו, עולה ריח של מרווה שרופה, בלסמי מצומצם ולחם טרי. ואני קצת לא מבינה איפה אני. הריחות הזמינו אותי אט אט ומהר לשאול מה הפשר בשדרה שחשבתי שהכרתי.

פיינליסטית מאסטר שף - רחל בן אלול והחיוך הגיחו מאחורי הדלפק הגדוש במוצרים ששייכים למביני העניין (מהסוג שלרוב לא ימצאו בבתי קפה ירושלמים וכשרים (סליחה)). ידעתי שזה המקום שלי כשהזיתים ישבו שם על הדלפק, קרובים יותר אלי מאשר אל רחל. המסקנה הייתה פשוטה - הגעתי הביתה.

רחל ואביטל. אל תגלו להן מי זו מי.

אלוהים נמצאת בפרטים הקטנים

אחד המבחנים הפשוטים שכל סועד יכול על פיו לדעת אם הוא אוכל במקום ראוי או ראוי פחות הוא מבחן הזיתים. מתיישבים, מבקשים כוס מים וצלוחית זיתים. אם הסיפור הוא כזה שאין זיתים היום או בכלל, ניתן לדעת די במיידי שאין זה מקום ראוי. ואם המשפט הנ״ל גרם לך לעשות פרצוף כזה של - איייייף זיתים - אז הפוסט הזה כנראה לא בשבילך. כי זיתים הם בעצם החיים עצמם (אם יודעים איך לטפל בהם).

ואצל רחל, הו כמה שיודעים. הזיתים שלה שוהים בתוך שמן זית כבישה הכי ראשונה וזרעי כוסברה מעוכים. כך בעצם מתחילה החוויה אצל רחל - והחוויה ממשיכה דרך צלפים, ריבת חבושים, קממבר צלוי וניואנסים שיש ביכולתם לזרוק אותך למחנה יהודה, לגיל 6 או לבוקר בכפר איטלקי (אצלי איטליה זה שם קוד לכל הדברים הטובים בעולם).

כפיים. שיגעון. קמפרי. ואחת, אחלה חמודה

ועדיין לא דיברתי על הכריכים

עד כה חגגתי אצל רחל יומולדת ב-9 בבוקר, הזמנתי צהריים ושיחת ׳חיי לאן ודיאטה מהיכן׳ עם אבא, הגיתי מוצר חדש לעסק שלי עם חבר נפש בשעות הדמדומים, פגשתי קולגה ועוד אחת ועוד אחת באמצע היום, וכמעט תמיד התלוותה אלי קערת ממולאים שרחל מכינה ידנית + קמפרי* תפוזים (תפוזים טריים אגב כי אצל רחל כאמור, מבינים עניין).

* עוד דרך לדעת שהגעת הביתה זה כשלא שופטים אותך ואף מעודדים אותך להזמין ממולאים ואלכוהול בכל שעות היום.

אני פה רק כדי לעורר את התיאבון (צילום: איתן אסרף)

שתי פרוסות לחם ומלא קסם

הציפורים המצייצות, הזיתים הארומטיים, האוויר הירושלמי והשמש המרצדת הם רק אינטרו לפייס דה רזיסטנס.

גבירותי ורבותיי,
הכריכים
(הכי יצירתיים שפגשתם).

בין שתי פרוסות לחם שהם סוג של כלאיים של בגט ופרנה, תמצאו בווריאציות שונות טעמים מעוררים ומנחמים. בין המרכיבים הכובשים: רוסטביף טונה, ארטישוקים מוחמצים, צנון שחור, קממבר צלוי, מרמלדת חבושים, ביצה רכה, פטריות צלויות, כרוב אדום, תפוזים טריים, גבינה כחולה, קליפת לימון, פומלה, חצילים מטוגנים, דגים צרובים ועוד מלא דברים טובים. בנוסף, יש לרחל טריידמארק שהוא רק שלה - לא משנה כמה הסנדוויץ׳ צבעוני - תמיד תמיד, תופיע טחינת סילאן שעוברת צריבה תחת הברנר כך שבכל ביס, לא משנה באיזה מסלול בחרת ללכת, הטחינה המתקתקה מקבלת ביטוי כדי להזכיר לך שאת בירושלים.

הצרבת הזו תעשה לך טוב (צילום: איתן אסרף)

עדי ואביטל אצל רחל

כשעדי הזמין אותי לביקורת בבלוג שלו, היה לי ברור שאני רוצה לכתוב על רחל והקסמים שהיא עושה. איך שצעדתי לבוטקה, אחד העובדים שלה זיהה אותי צועדת בשדרה וכשנכנסתי המתינה לי כוס מים קרים מקושטת בפלחי לימון ו׳איך הלך לך היום׳ חברותי.

עדי ואני התחלנו עם הכריך רוסטביף טונה שמכיל חוויה שלא ניתן לתאר במילים וגם אבוקדו, פסטו, ביצה רכה, בצל סגול, עגבנייה, מלפפון חמוץ, חמאת כמהין, בזיליקום, צנונית, פלפל חריף ורוטב קיסר. המשכנו עם הכריך סלמון בטטה ממנה בצבצו שמנת, סלומון מעושן, בטטה בקינמון ומייפל, עירית, רוקט (הוצאנו את הרוקט כי עדי אוכל הכל חוץ מרוקט), ביצה, לימון כבוש, עגבנייה, בצל סגול, צנונית, צלפים וחריף. הדבר היחיד שהתבאסנו עליו היה השירות, שהיה אמנם אדיב ונעים אבל איטי ומעט מסורבל.

עדי ואביטל. אל תגלו להם מי זו מי

בתפריט יש גם סלטים וקינוחים ואפשר לאכול מהם אבל אם אתם רוצים לחוות את ירושלים בביס נכון, לכו על אחד הכריכים. אם רחל שם, תזמינו את רחל תכיני - בגדול זה אומר שרחל מביטה בך שתיים וחצי שניות, מבינה את המאטריה, שואלת לאלמנטים אסורים כמו הרוקט של עדי ועפה למחוזות שלה בהם היא יוצרת כריך מדויק למצב רוח שלך באותו הרגע. זה שווה. וזה נכון.

בדיוק כמו הבוטקה שלה בשדרה:
שדרות בן מימון 13, ראשון-חמישי 23:00-7:00, שישי 17:00-7:00, כשר.

לדף הפייסבוק של רחל בשדרה

יום שבת, 3 בנובמבר 2018

הדהאבה

אורית להב שמורה לי בנייד בתור 'אורית העוזרת הפרלמנטרית של עליזה לביא', למרות שהיא כבר מזמן עורכת דין ברשות ההון. כשסיפרה לי שיש פופ-אפ חדש בעיר שמגיש מדי שבוע אוכל הודי - התלהבתי. כשהסתבר שהפופ-אפ הקרוב הוא דווקא ערב פיצות, נמסתי. קבלו את הדהאבה הירושלמית של ארי אייכלר, עם ביקורת שהיא חצי הודית וחצי פיצתית, בדיוק כמו שמשפחתית צריכה להיות. 

בפאתי שכונת טלביה, ברחוב מלא ירק ושקט, שוכנת טירה קסומה ומסתורית. בטירה גרים שני שותפים, אוהבי אדם, בעלי חיים ואוכל טוב. אמתי – עובד סוציאלי קליני שכותב בימים אלו את הדוקטורט שלו, וארי, שלקח פסק זמן מעבודה כאנליסט עסקי כדי להקדיש תקופה לאהבה שלו לאוכל.

לפני מספר חודשים החליט ארי לנצל את החלל המרווח ומסביר הפנים בטירה כדי לארח, פעם בשבוע, ארוחות הודיות עם מאכלים הודים נוסטלגיים ופתח את הדהאבה - ארוחות הודיות אותנטיות במרכז ירושלים.

עד שנגיע לדבר על הפיצות, קבלו תמונת חימום של השף והסו-שף, מירב לביא.

כל מי שטייל אי פעם בהודו זוכר את התבשילים המגוונים שמוגשים שם בדהאבות או משתרבבים לעמודה של ה"אוכל ההודי" בתפריטי המסעדות המערביות. מלאי כופתה, פאלק פאניר, צ'אנה מסאלה ועוד. מסעדות על טהרת המטבח ההודי שנפתחו בעיר הקודש לא החזיקו מעמד הרבה זמן, באופן מפתיע בהתחשב בכמות המטיילים להודו שירושלים מוציאה מתוכה כל שנה ושחוזרים אליה עם געגועים עזים להודו ומאכליה. מי שחשקה נפשו באוכל הודי אמיתי בעיר נמצא בבעיה לא קטנה ונגזר עליו להרחיק אל מחוץ לעיר או לבשל בעצמו. למרבה המזל, ארי הרים את הכפפה וכך נפתחה ה"דהאבה".

המטבח ההודי עשיר בטעמים, צבעים וריחות וארי המארח מפליא לשחזר את הטעמים החזקים החריפים מעוררי החשק והתיאבון מהמאכלים הזכורים לטוב מהטיול להודו, ומצליח להעביר את החוויה במלואה כשהוא מסדר את סלון הטירה באווירה הודית אותנטית עם שולחנות נמוכים, נרות, קטורת, מזרונים פזורים על הרצפה וכלים שיובאו במיוחד מהודו.

מדי פעם הדהאבה מארחת ערבי פיצה. אז האווירה שונה לגמרי. את המזרנים והשולחנות הנמוכים מחליף שולחן ענק ומלכותי שיכול להכיל 30 סועדים, מפה איטלקית משובצת נפרסת על השולחן הארוך, היין זורם כמו מים ולשולחן מוגשות בזו אחר זו פיצות ממיטב מוחו הקודח והיצירתי של המארח.

השולחן. לפני שפתחו אותו.

בתור חובבת פיצות שהרחיקה פעם עד נאפולי בשביל לנסות את הפיצה של הפיצריה הכי טובה בעולם,  (לפי הספר "לאכול, להתפלל לאהוב", Pizzeria da Michele למי שמתעניין), אני לא יכולה להגיד לא לערב כזה. אז יצאנו בלילה ירושלמי גשום וקר לבדוק את ערב הפיצות של הדהאבה.

הגענו למקום והתיישבנו בשולחן בדיוק כשהגיעה לשולחן פיצה ירקרקה וריחנית. "פיצת שמנת פסטוזיליה קישואים ורוקט" הכריז המארח, והמוני ידיים רעבות נשלחו לנסות את הירוק הירוק הזה. בצק עדין, מרוח בשכבה נדיבה של ממרח פטרוזיליה מוקרם, פרוסות דקיקות של קישואים צלויים ועלי רוקט טריים. לא היינו בטוחים שזה עונה על ההגדרה של פיצה אבל החלטנו לא להיות קטנוניים בשלב הזה של הערב.

אחריה הגיעה לשולחן פיצת סביח. רוטב על בסיס פטרוזיליה, חצילים מטוגנים, עגבניות טריות, ביצת עין, טבעות פלפל חריף (ראו הוזהרתם), וגבינת לַבַּנֶה חמצמצה. אחריה יצאה פיצת רוקט, סלק ורוקפור. ללא ספק הפיצה הכי יפה ולא שגרתית שהגיעה לשולחן, (לפחות עד שלב הקינוחים..). מי שלא חובב גבינות כחולות או גבינות עם טעמים חזקים מומלץ שידלג על הפיצה הזאת ושיחכה לפיצות הבאות כי הגבינה בהחלט מורגשת.

כמו סביח אמיתי, רק בלי העמבה והטחינה, עם תוספת פיצה

למרות שהתעקשתי לאכול רק חצאי משולשים כי רציתי לטעום מהכל, בשלב הזה כבר הייתי די מלאה, קצת בפיצות והרבה ביין, ועדיין חשקה נפשי בפיצה "מרגריטה", פיצה פשוטה ומנחמת, כמו שהאיטלקים יודעים להכין.

אחת התיאוריות שלי על פיצות, וכצמחונית חובבת פיצות יש לי לא מעט תיאוריות על פיצות, היא שפיצה אמיתית לא צריכה תוספות. האיכות של פיצה טובה באמת היא בפשטות שבה, והיא לא צריכה יותר מבצק מוצלח, רוטב עגבניות עדין, גבינת מוצרלה טובה וכמה עלי בזיליקום. הרבה פעמים תוספות על פיצה באות כדי להסוות איכות ירודה. ממש כמו בשר טרי וטוב, שלא צריך תיבול מלבד מלח ופלפל, גם פיצה טובה לא צריכה תוספות כדי להיות מוצלחת וכל המוסיף גורע בעניין זה.

התוספות בפיצה של הדהאבה אמנם לא היו מהסוג המטשטש, לא תמצאו שם שימורי תירס, זיתים או אננס, אלא נבחרו בקפידה והשתלבו היטב בטעמים, אבל עדיין רציתי לטעום פיצה "נקייה". עדי ביקש מהמארח שידאג לנו לפיצה כזאת (אגב, הזמנות לפיצות מתקבלות שם בברכה) ותוך כמה דקות יצאה אלינו פיצה מרגריטה חמה ומעוררת תיאבון, עם שכבה נדיבה של רוטב עגבניות, גבינה. על חצי מהפיצה פוזרו גם פטריות טריות וזיתים. זה היה מרענן לטעום פתאום פיצה קלאסית, בלי התוספות שגונבות את ההצגה. הפיצה הייתה טובה בכל קנה מידה – הבצק הדק, הרוטב העדין, והגבינה המוצלחת.

הערת העורך: אני לעומת זאת, מעדיף את הפיצה שלי עם תוספות. בדיוק כאלה!

ההפתעה הגדולה של הערב מבחינתי היתה דווקא בגזרת הקינוחים. אחרי שכבר כולנו חשבנו שמיצינו את יכולות האכילה שלנו, וארי המארח וידא שאין אף אחד שחושק בעוד קצת בצק מלוח, הגיע שלב הקינוחים. כיאה לערב פיצות, הקינוח היה מורכב מפיצות מתוקות. כלומר הבצק העדין והמצוין של הפיצות, עליו נמרח בנדיבות גנאש שוקולד, ומעל כל הטוב הזה פוזרו אגסים ומרשמלו, עם כדורי גלידת וניל להשלמת החוויה.

אח"כ יצאה פיצת גנאש שוקולד חמאת בוטנים – הייתי כבר שבעה לחלוטין אבל לא יכולתי למעול בתפקידי ולהשאיר פיצות שלא ניסיתי, אז טעמתי גם אותה. הטעם היה ממכר, גם ללא חובבי חמאת בוטנים – כמוני, ומצאתי את עצמי מחסלת את כל המשולש.

היכונו לביאת הקינוח

הדהאבה נותנת אווירה היא ביתית וחמימה, ומאפשרת לאנשים ליהנות מערב עם אוכל טוב, יין וחברה נעימה. לא תמצאו פה מלצרים זעופים קופות אשראי נפתחות ונסגרות, רעשים של קפה נטחן במכונה ומוזיקה בקולי קולות. כן תמצאו פה אנשים טובים, אוכל בסטנדרט גבוה ואירוח למופת והחוויה הזו בהחלט מצדיקה את המאמץ של יציאה בחורף הירושלמי הקר.


לקבלת עדכונים דרך קבוצת הפייסבוק של הדהאבה