יום ראשון, 8 בנובמבר 2015

זוטא

צביקה אבנרי חבר זוטא, חתן זוטא, בשלן זוטא, פרסומאי זוטא וסטרטאפיסט זוטא. כבר הרבה זמן אני חושב לאן לקחת אותו לביקורת מסעדות. נראה לי שמצאתי מקום מתאים. 

2015-11-07_1910.png

כך החל הערב המשובח שלנו בבר זוטא

לא ממש הבנתי למה עדי הזכיר שאני נשוי טרי, מה לעובדה הזו וליציאת ערב של 2 גברים לבר? הנחתי את המחשבה הזו בצד, יחד עם הצלחת האחרונה בשטיפת הכלים, קיפלתי את הכביסה, סיימתי לטאטא את הסלון, ודפקתי בעדינות בדלת כדי לבקש רשות מיעל אשתי לצאת לערב חופשי, למזלי היא הסכימה. כמו גבר אמיתי ביקשתי שהיא תסיע אותי לעדי ותיקח אותנו עד לפתח המסעדה.הצטיידתי בסיגר ובכוונות לדפוק את הראש, אספנו את עדי ולדרך יצאנו.

האמת שההצעה של עדי, גרגרן פוליטי ידוע, באה בזמן. בר חדש ועוד שמגיש מנות מהמטבח של 1868 נשמע לי בדיוק כמו הדרך הנכונה להעביר ערב מוצלח. בר הזוטא ממוקם בחצר הקדמית (או האחורית, עניין של פרספקטיבה) של מסעדת 1868. מדובר בחדר סגור עם בר ומספר שולחנות, מצוייד באווירה אינטימית ושקטה ותאורה עמומה, החלל הוא מעין אנטרפרטציה מודרנית לבר קצינים אנגלי.

את התפריט הציג לנו הברמן החביב, שגם ליווה אותנו במהלך הערב בהמלצות קולינריות ואלכוהוליות מוצלחות. הזוטא (והברמן החביב) מציע מנות בסגנון טאפס, מנות קטנות וטעימות. בעצה אחת עם הברמן החלטנו ללכת על מגוון ממנות הבית:

הזמנו מנה אחת מכל קטגוריה בתפריט - בקטגוריית ה"בצנצנת" ניצחו "הסיגרים במילוי בשר" עליהם גם קיבלנו טיפ מידידה של עדי שכבר סעדה במקום. בקטגוריית ה"בקערה" נבחר ה"ניוקי תפו"א ושפונדרה עגל". בהמלצה חמה של הברמן בחרנו ב"פלטת הנקניקים בייצור עצמי" שמככבת בקטגוריית ה"על הבוצ'ר", ההזמנה יצאה לדרכה ועדי ואני בחרנו לחמם מנועים וגרונות עם משקה אלכוהולי, בכ"ז אנחנו בבר קוקטיילים.

הוי פלטת הנקניקים
לאחר התייעצות עם הברמן בחרתי ב- Sazerac, קוקטייל קלאסי מקוניאק וויסקי, משקה יבש עם סיומת מתוקה. עדי בחר בקוקטייל פירותי והזמין את ה Holy plam.

פתחנו את הערב בשיחה על טסארטאפים, טיול במרוקו והמצב בירושלים, איך שהגענו למסקנה שהזוטא היא אחד המקומות בירושלים שאתה שמח לקבל בהם סכין, המנות הגיעו לשולחן. מילוי הבשר של הסיגרים אכן קיים את ההבטחה. השפונדרה והניוקי היו טעימים אם כי קצת מתובלים מדי לטעמי, אבל פלטת הנקניקים, הוי פלטת הנקניקים...

על קרש קצבים הוערמו 4 סוגי נקניק פרושטו, הודו, אווז ורוסטביף שהוגשו יחד עם מיטבל ופרוסות לחם טרי. זו מנה טעימה מאוד שכיף לאכול בשניים. הגענו לרגע הידוע הזה שבו אתה מתלבט אם להזמין עוד מנה או שכבר שבעת לגמרי, אנחנו לא היססנו, הזמנו. הזוטא בורגר הגיע בלחמניה פתוחה וסגר לנו את הפינה.

כשאמרנו לחמניה פתוחה, התכוונו לזה!
לקחנו את הקוקטיילים ויצאנו לחצר הפתוחה לעשן סיגר ולדבר פוליטיקה (עדי דיבר על משהו, ואני הירהרתי עדיין בנקניקים ממקודם), לקח לנו בערך 15 דקות למפות את כל בעיות המזרח התיכון. ומיד הבנו שצריך לחגוג את ההישג בקינוח שיהלום את האירוע, מנת ה"אנרכייה של ממתקים" אומנם תיארה יפה את המצב, אולם כמחווה לחיילת מג"ב בחרנו ללכת על ה"מגנום". בניגוד לחיילת, הקינוח פגע בול.

בחרנו לסיים את הערב הזה כמו שרק גברים רווקים יודעים, אז עדי התקשר להדס וביקש שתאסוף אותנו בחזרה הביתה. אומרים שכל דבר טוב מגיע לסופו, למזלכם הטוב, הכלל הזה לא חל על הזוטא בר והוא נפתח מחדש כל ערב, אנחנו כאמור ממליצים.


לאתר המסעדה

אין תגובות:

פרסום תגובה